Fotogalerij

 hhhhhOp Ingezonden foto's van zonnewijzers in binnen- en buitenland. Dank voor het mailen!

Dhr. en Mevr. de Koe uit Deil fotografeerden in mei 2015 onderstaande pleinzonnewijzer in Litouwen. De zonnewijzer ligt op het hoogste duin bij Nida. Dit ligt helemaal in het westen aan de kust op de Koerse Schoorwal.

 

Anneke Karels stuurde ons (aug.2015) onderstaande zonnewijzer die bevestigd is aan de muur van de Abbaye Maritime de
Beauport, Paimpol in Bretagne.

 

Van Gerdien van Spaandonk (juli 2015) ontvingen we onderstaande foto uit het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

 

Hans van Drunen stuurde (aug.2014) onderstaande foto's uit Oostenrijk. De eerste bevindt zich aan de muur van een kapel in Hohensalzburg. 

      

en de tweede aan de muur van de kerk van de Heilige Geest in Klagenfurt:

    

 

Onderstaande foto's werden ons gestuurd door Nele Sieg uit Oostenrijk (sept. 2014). De zonnewijzer staat op de helling van de berg 'Elfer' in Neustift in het Stubaital.

Dit is de link van een Youtube filmpje over de zonnewijzer: https://www.youtube.com/watch?v=uNslXf0FvsU

 

                  

 

Marga Robesin stuurde ons onderstaande foto's van  een equatoriale zonnewijzer die in de tuin staat van Landgoed Vollenhoven in De Bilt:

    

Maarten Minjon heeft onderstaande foto gemaakt in het Mausoleum 'Moulay Ismaïl' te Meknes in Marokko.

    

 

Deze foto van is Gerard en Vivien de Laak is gemaakt in Ürzig, in de buurt van Cochem aan de Moezel (Duitsland). Genomen vanaf de rondvaartboot. De Sonnenuhr ligt ongeveer t/o camping Erden te Erden. Voor meer informatie over deze zonnewijzer, kijk op http://www.alter-klosterhof.de/Sonnenuhr_Urzig/sonnenuhr_urzig.html .

 

Onderstaande foto's kregen we van Dhr. Rob Rutten. Deze zonnewijzer staat voor het gebouw van NAOJ = National Astronomical Observatory of Japan, http://www.nao.ac.jp/en/, in een voorstad van Tokyo. Met een grafiek van de tijdsvereffening (waarom het nu 's morgens niet eerder licht wordt maar 's middags gelukkig al wel later donker).

   

 

Mevr. Jenny Udo heeft onderstaande zonnewijzer in haar tuin staan aan de Kuipershof in Geldermalsen. Het is een ode aan het scheepvaartbedrijf dat ze vroeger samen met haar man gehad heeft.

    

 

Marga Robesin fotografeerde deze zonnewijzer tijdens een bezoekje aan Amsterdam. Architect Prins kreeg deze zonnewijzer aangeboden door zijn personeel toen ze in 1993 dit pand aan de Reguliersgracht 92 betrokken.

    

 

Paul Robesin fotografeerde onderstaande zonnewijzer in Frankrijk (september 2012).De foto is gemaakt in de Aude op een wijngoed langs de Chemins des Cathares. Op het wijngoed hebben ze een themawandelpad met verschillende zonnewijzers over de relativiteit van onze tijd.

 

Marga Robesin mailde ons deze foto uit Barcelona (augustus 2012)

    

 

Astrid van der Werff heeft deze zomer de volgende zonnewijzer gefotografeerd in Monte Oliveto Maggiore in Italië (juli 2012).

  

En deze in Talente vlakbij Firenze (juli 2012)

   

 

Hans van Drunen mailde onderstaande zonnewijzer uit Venetië (oktober 2011). Het bijzondere is dat deze "Etnatijd" aangeeft. Etnatijd is alleen in Italië bekend en verwijst naar de 15 graden Oost meridiaan. Deze meridiaan loopt toevallig dwars door de Etna krater, de Siciliaanse vulkaan. Aldus wordt deze meridiaan soms Etna meridiaan genoemd.

      

 

Gerdien van Spaandonk stuurde ons deze zonnewijzers uit Haarlem (september 2011): een in de buurt van de Bakenesserkerk en een hangt in een hofje. Het is mogelijk om een hofjeswandeling te maken in Haarlem.

 

Charles Füss ontdekte in Jelena Gora in Polen de volgende zonnewijzer (augustus 2011):

       

 

Carolien v.d. Meij heeft deze zonnewijzer in het Archeon ontdekt (zomer 2010):

 

Anneke Karels fotografeerde de zonnewijzer in de Prinsenhof in Groningen (zomer 2010):