Open Monumentendag 2020

Ook dit jaar deden we mee aan de Klassenweek van Open Monumentendag. Het thema was dit jaar 'leermomenten'. Groep 7 en 8 van de OBS uit Est kwam naar Gellicum om de zonnewijzer aan de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk.te bewonderen en kregen uitleg van Karine over de werking en de symboliek, die er op te vinden is. Ook het Rechthuis en de de fam. Tengnagell kwamen aan bod. Het was weer een leerzame middag. De leerlingen waren erg geÏnteresseerd. Na afloop kregen de kinderen folders en enkele bouwplaten mee naar huis. Op school zal de juf er nog een extra les aan besteden om te kijken of er nog iets van is blijven hangen.

        

Rumpts Kerkje krijgt zonnewijzer!

Yes! Zonnewijzerroute Geldermalsen kan haar route uitbreiden met een prachtige zonnewijzer. Deze zal in de tuin van het Rumpts Kerkje komen te staan. De voorbereidingen voor de onthulling zijn in volle gang. Terwijl de zonnewijzer nog bij de beeldhouwer ligt en de laatste hand gelegd wordt aan een basement voor de zonnewijzer, is Bart van de Goorbergh al druk bezig met het samenstellen van een lokaal muziekensemble. Op 31 mei 2020 (1e Pinksterdag) zullen vrolijke zonnige klanken door Rumpt klinken. Dit alles ter opluistering van de onthulling van de zonnewijzer.

Waterbergingsproject in Beesd

Afgelopen jaar (2018) zijn we door de gemeente Geldermalsen samen met Bij Bewust Betuwe en Vereniging voor Agrarische Natuur en Landschapsbeheer Tieler-en Culemborger Waarden (VANL-TCW), uitgenodigd als gesprekspartner voor het watergbergingsproject in Beesd. Er werd ons gevraagd om na te denken over mogelijkheden voor het plaatsen van een zonnewijzer. Na alweer heel wat overlegsituaties zijn we nu zover dat er een mooi ontwerp ligt. Wanneer er begonnen gaat worden weten we nog niet. Thema daarbij is o.a. kromakkers. Zodra we meer weten, krijgt u het laatste nieuws daarover hier te lezen.