Geocache

Tijdens de speeddate in november 2013 kwamen we in contact met een echtpaar uit Geldermalsen dat enthousiast met Geocaching bezig is. In januari hebben we uitleg gekregen en een fietstocht gemaakt langs de reeds bestaande geocaches in de buurt van Geldermalsen. Vanaf 23 maart is een Geocacheroute mogelijk langs de reeds gerealiseerde zonnewijzers. Een mooie toevoeging om de zonnewijzers voor een nieuwe groep mensen op de kaart te zetten. Dezelfde avond dat de Geocache in de lucht was werd er twee keer gescoord. Dat weekend kwamen er al 9 groepjes langs. Op de foto een echtpaar en hun dochter dat afgelopen week in Tricht werd gespot.

Speeddaten

Op vrijdag 1 november 2013 zijn we door de gemeente Geldermalsen en RBT Rivierenland uitgenodigd om deel te nemen aan de speeddate middag op het Betuwestrand in Beesd. Na een intensieve middag zijn we met nieuwe contacten en ideeën huiswaarts gekeerd.

     

Onthulling informatiebord in Beesd

Op zaterdag 19 oktober 2013 is in Beesd bij het Klokhuis een informatiebord onthuld. Hierop is in het kort de werking van de zonnewijzer te lezen en wordt de symboliek uitgelegd die op de zonnewijzer te zien is. Het informatiebord werd mede mogelijk gemaakt door Stichting 't NUT uit Beesd. Dhr. Piet Bron van Bron Verkeersvoorzieningen heeft belangeloos het bord opgehangen. Hiermee is het project rond de zonnewijzer in Beesd afgerond.

      

Benen zonnewijzer gevonden

mei 2013: 

Hierbij de foto van de zonnewijzer van been. De dikte is 4 mm. Er ontbreekt een klepje voor het vangen van de zon. De zonnewijzer heb ik gevonden bij het weghalen van een perenboom achter ons huis aan de Tuinstraat 5 te Venhuizen. De sloot naast ons huis had vroeger een open verbinding met de toenmalige Zuiderzee. Er werden naast ons huis alleen grove goederen gelost, maar ook zand en grind. De botters met vis voor de visafslag was een kilometer verder in het dorp.

Simon Koopman

Vrouwen van Nu

Op dinsdag 21 mei 2013 heeft Astrid van der Werff een lezing gehouden over zonnewijzers voor de Vrouwen van Nu afdeling Rumpt/Gellicum. Enthousiast hebben zij op 13 juni jl. als eerste georganiseerde groep de zonnewijzerroute gefietst langs de reeds gerealiseerde zonnewijzers.