Leisteen wordt gekliefd

Vakkundig en met veel zorg werd door de Fa. van Luijn op 23 november 2017 de uitgezochte leisteen gekliefd in de werkplaats. Het was een spannend moment.

 

 Op onderstaand filmpje kun je zien hoe het splijten in zijn werk gaat.

https://www.youtube.com/watch?v=9GtebYYa2yk   

Zoeken tussen de leisteen

Op 6 juni 2017 hebben we bij de Fa. van Luijn een prachtige partij Welsh leisteen zien liggen. Daar gaan we een stuk van uitkiezen voor de zonnewijzer van Gellicum. Welke zal het worden?

  

Overleg met Fa. van Luijn

Op 21 november 2017 kwamen we met de steenhouwer Fa. van Luijn in Tiel bij elkaar om het ontwerp te bespreken.

Overleg zonnewijzer Gellicum

Vrijwel iedere week hebben we overleg over de nieuw te ontwerpen zonnewijzer in Gellicum. Op 1 december 2017 kwamen we bij elkaar bij Cor van Dijk, beeldend kunstenaar uit Acquoy, die de schaduwwerper gaat maken. Ook voor Acquoy heeft hij de schaduwwerper gemaakt.

Ontwerp wordt voorgelegd

Het ontwerp is dinsdag 11 juli 2017 voorgelegd aan Paul van Mook, historicus uit Gellicum.

Welsh leisteen in Tiel

Dinsdag 6 juni hebben we bij Fa. van Luijn in Tiel prachtige Welsh-leistenen gezien. Zal een van de stukken voor de zonnewijzer van Gellicum worden?

  

Cheque ontvangen van Rabobank West-Betuwe

Dinsdag 6 juni 2017 werd door medewerkers van de Rabobank West-Betuwe aan ons een cheque overhandigd. We zijn blij met het bedrag wat we ontvangen hebben. Dankzij onze trouwe stemmers kunnen we weer verder met onze plannen voor een zonnewijzer voor Gellicum.